Sparerib Trophy 2019

Eervolle vermelding Spareribs Trophy 2019 voor Slagerij Aldershof

Slagerij Aldershof uit Oosterwolde ontving een eervolle vermelding in de Spareribs Trophy 2019, de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. De spareribs van Slagerij Aldershof behoren hiermee tot de beste 10 van Nederland. Slager Bertus Aldershof ontving de eervolle vermelding (4de plaats) uit handen van juryvoorzitter, tv-maker en culinaire duizendpoot René Pluijm bij de feestelijke prijsuitreiking tijdens het KNS Inspiratiecongres. Keurslagerij en Catering William Hermanussen uit Overasselt won de eerste prijs. De tweede prijs is voor Keurslagerij De Adelaar uit Apeldoorn. De derde prijs ging naar De Ambachtelijke Dorpsslagerij uit Amersfoort.

Op basis van een keuring zijn alle spareribs beoordeeld. De jury, bestaande uit de winnaar van vorig jaar slager John van Tilburg, SVO-docent en keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht Ronnie Poeste, Lida Koelewijn van Keurslagerij Koelewijn en juryvoorzitter René Pluijm, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk.

René Pluijm zei over de spareribs van Slagerij Aldershof: “Een sparerib met duidelijk een eigen kruiding. Lekkere sparerib met een goede bite.”

Bertus Aldershof: “Dit is de eerste keer dat wij meedoen aan deze vakwedstrijd en dan gelijk een finaleplek. Wie had dat kunnen dromen. Supertrots!”

enter image description here


Wij zijn finalist van de de Spareribs Trophy 2019!

Donderdag 23 mei vond de keuring plaats van de Spareribs Trophy 2019. Maar liefst 104 slagers hebben zich opgegeven voor deze vakwedstrijd. Een vakwedstrijd die de KNS al heel wat jaren organiseert voor haar leden.
Voor de jury een pittige kluif maar de strijd is gestreden. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het KNS Inspiratiecongres op 24 juni a.s.

Tijdens de keuring zijn de spareribs beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er is zowel warm als koud gekeurd.
De jury bestaat dit jaar uit tv-maker René Pluijm, winnaar 2018 John van Tilburg van de gelijknamige slagerij, Ronnie Poeste, svo-docent en keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht en Lida Koelewijn van Keurslagerij Koelewijn.
De jury zegt over de keuring: "Gebalanceerde spareribs zijn de revue gepasseerd. Alle deelnemende slagers hebben hun best gedaan met verzorgde spareribs. Het was een hele kluif met recht; maar vooral een mooie wedstrijd."

Finalisten In willekeurige volgorde:
• Keurslagerij De Adelaar, Apeldoorn
• Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik, Leiden
• Keurslager Horst, Epe
• Slagerij Aldershof, Oosterwolde
• Keurslager Tim Janssen, Groesbeek
• De Ambachtelijke Dorpsslagerij, Amersfoort
• William Hermanussen, Keurslagerij en Catering, Overasselt
• Keurslagerij Van Strien, 's-Gravenmoer
• Slagerij Wout van de Veen, Ederveen
• Keurslagerij Koen van Vugt, Drunen