Geschiedenis

Slagerij Aldershof & Zn.
In 1963 nam Bertus Aldershof een slagerij over van Bertus Mulder, aan de Rijweg 24 te Oosterwolde. Hij runde het bedrijf samen met zijn zoon Karel. Aan de Rijweg werd de winkel gehouden, maar tevens werd er geslacht en was er de worstenmakerij. Doordat het pand aan de Rijweg te klein werd, moest er uit worden gekeken naar een andere locatie om te slachten. Deze werd in 1981 gevonden op het industrieterrein aan de Hornleger te Oosterwolde. Het slachthuis bestaat uit een bebouwde ruimte van circa 700 m2, waar het slachten, het uitbenen en afsnijden, voor koel- en vriesopslag plaats vindt en waar de berging van beenderen en huiden is.

Het winkelpand met worstmakerij aan de Rijweg werd te klein en om aan de nieuwe eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit te voldoen, werden er in 2010 enkele plannen gemaakt. Zo werd er besloten om alles onder één dak te realiseren, om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. In februari 2012 zijn de winkel en worstenmakerij verhuisd. Het bevindt zich nu naast het slachthuis op de Hornleger.

In teamverband
Karel trouwde met Hannie en samen kregen ze twee zonen, Bertus en Peter. Met z’n vieren runnen zij het familiebedrijf. Daarnaast werken er een aantal medewerkers Joke (de vrouw van Peter), Jan, Jeannet, Anita, Catlyn en Marieke. Een ieder heeft zijn of haar eigen specialisme.

  • Karel regelt het hele gebeuren rondom het slachten, de huisslachtingen en de administratie.
  • Hannie staat de gehele week in de winkel. Ze maakt het vlees verkoop klaar, snijdt alles voor in de toonbank en ze maakt tevens de maaltijden klaar. 
  • Door de week wordt zij bijgestaan door haar schoondochter Joke en het overige winkelpersoneel.
  • De oudste zoon Bertus regelt alles omtrent de winkel. Tegenwoordig is dat heel uitgebreid van barbecueparty’s, gourmet/fondueparty’s en vleespakketten tot en met catering aan toe. Daarnaast is hij ook op het slachthuis werkzaam. 
  • De jongste zoon Peter doet naast het slachten de levende inkoop van koeien, varkens, lammeren, enz. 
  • Jan Prakken is al meer dan 36 jaar de vaste medewerker bij de slagerij. Hij is allround in de zaak. Naast het slachten doet hij de worstenmakerij (o.a. kook-, rook- en boterhamworst).

Doordat je zelf al het vee levend inkoopt, weet je precies wat voor kwaliteit je in huis hebt. We hebben een eigen varkensboer waar we wekelijks varkens ophalen. Schapen en lammeren houden we zelf of worden ingekocht. De koeien zijn van eigen fok of er wordt vleesvee bij de boeren ingekocht. 

Jubileum
In januari 2013 bestond de winkel 50 jaar. Dit jaar (2018) zullen we ons 55 jarig jubileum vieren. In februari 2018 zullen we de klanten verrassen met leuke acties. Daarnaast kunt u het hele jaar door sparen voor € 10,00 kassa korting.